Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

6 Ρόλοι που φωνάζουν...Γυναίκα!

    Το να είσαι γυναίκα στις μέρες μας δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο. Είναι τόσοι οι ρόλοι που πρέπει να ανταπεξέλθεις που αυτό και μόνο σε κάνει να εξαντλείσαι !

Η ΕΡΖΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ


Η εργαζόμενη γυναίκα ή η γυναίκα καριερίστα είναι ο τύπος γυναίκας που εργάζεται μανιωδώς 15-16 ώρες τουλάχιστον το 24ωρο χωρίς σταματημό. Μόνη της σκέψη η επαγγελματική της καταξίωση. Στις υπόλοιπες 9 ώρες που απομένουν προσπαθεί να στριμώξει τον ύπνο, τη διασκέδαση ,τους φίλους και σαν γνήσια γυναίκα την προσωπική της φροντίδα! Για άντρες ούτε λόγος. Άλλωστε μέσα σε 9 ώρες τι να προλάβεις να κάνεις….?

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΗ

Η γυναίκα φίλη είναι ο τύπος της γυναίκας με ανοιχτό ωράριο. Πρέπει να είναι stand by 24 ώρες την ημέρα για τη περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε θέμα (χωρισμός,τσακωμός,επανασύνδεση κα).Πρέπει να έχει γνώσεις ψυχολογίας ,διασκεδαστή, κομμώτριας ,και γενικής ιατρικής! Είναι ένας ρόλος που φαινομενικά δείχνει εύκολος αλλα κρύβει εξαιρετικούς κινδύνους!

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΥΖΥΓΟΣ

Η γυναίκα σύζυγος είναι ο τύπος γυναίκας που αποφάσισε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου και όχι μόνο…! Εργάζεται τουλάχιστον για 11-12 ώρες έκτος από τις βραδινές υπερωρίες…!!!Μόνη της σκέψη η ολοκληρωτική ικανοποίηση του συζύγου. Στις υπόλοιπες 12 ώρες προσπαθεί να είναι όμορφη, να γυμνάζεται και να έχει προσωπική ζωή…!!!!Είναι ένας ρόλος πολλά υποσχόμενος αρκεί βέβαια και ο συμπρωταγωνιστής να έχει το ανάλογο ταλέντο!

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ

 Η γυναίκα νοικοκυρά ανήκει στο είδος εργασίας που θα έπρεπε να συγκαταλέγεται στα βαρέα ανθυγιεινά. Εργάζεται 20 τουλάχιστον ώρες ημερησίως και χωρίς ένσημα. Μόνη της σκέψη το ρητό «η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά» Στις υπόλοιπες 4 ώρες προσπαθεί απλώς να κάνει τα πάντα…!!!

 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΟΡΗ

Ίσως ο δυσκολότερος ρόλος γιατί σε αυτό τον τύπο γυναίκας αναγνωρίζεται μόνο αυτός ο ρόλος και κανένας άλλος .Πάντα ξέρει κάτι λιγότερο ως μάνα , ως σύζυγος αλλα και ως επαγγελματίας. Επίσης είναι ένας 24ώρος ρόλος που από κάποιο σημείο και μετά ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη Γυναίκα Μάνα!!!!

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΝΑ

Η γυναίκα μάνα είναι το είδος της γυναίκας που εργάζεται 25 ώρες το 24ωρο και πάλι δεν της φτάνουν. Μόνη της σκέψη είναι το μεγάλωμα των παιδιών της. Μέσα λοιπόν στις 24 αυτές ώρες προσπαθεί να στριμώξει τον ύπνο, το νοικοκυριό, τους φίλους , τον σύζυγο, τη προσωπική της φροντίδα, την εργασία, τη διασκέδαση και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους.


Φανταστείτε λοιπόν όλους αυτούς τους τύπους γυναίκας σε ένα και μόνο πρόσωπο ,και πείτε μου…. Είναι η γυναίκα το αδύναμο φύλο τελικά ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου