Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η σχέση μαθητή-δασκάλου( καθηγητή )

Όπως γνωρίζουμε το σχολείο είναι η 2η οικογένεια & το 2ο σπίτι του κάθε παιδιού,συνεπώς & εμείς οι διδάσκοντες είμαστε οι γονείς. Η σχέση μας με τους μαθητές πρέπει να είναι συναρπαστική & τι εννοώ με αυτό,είναι καθήκον μας πέρα από την διδασκαλία να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά τις αξίες,τα ήθη,τα έθιμα & τις εμπειρίες μας από τη ζωή είτε την σχολική είτε την καθημερινή μας ρουτίνα.

Πάνω από όλα πρέπει να τα προετοιμάσουμε για έναν δύσκολο στίβο...τη ζωή.... Να τα βοηθήσουμε να μάθουν να επιβιώνουν σε διάφορες καταστάσεις,αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μαστε χαλαροί με τα παιδιά ή να τα μαλώνουμε...ποτέ δε φτάνουμε στα άκρα πάντα υπάρχει μέση λύση. Η εμπιστοσύνη είναι το κυριώτερο στη σχέση που πρέπει να υπάρχει & να μας θεωρούν οικογένεια τους.

Ο μαθητής από την άλλη έχει το χρέος όταν έχει την κατάλληλη ηλικία να σέβεται & να κατανοεί το δυσχερές έργο μας & τον σημαντικό μας ρόλο για την σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Πάντα πρέπει να βρίσκουμε λίγο χρόνο για τα παιδιά & αν δούμε κάτι ανησυχητικό να ειδοποιήσουμε τους γονείς. Μιλήστε στα παιδιά σας για εμάς & ότι δεν είμαστε " μπαμπούλες "

 Πέννυ
Φιλόλογος/Καθηγήτρια ξένων γλωσσών
 idiaiteram@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου